Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΨΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ένα γρήγορο, των 25 λεπτών και νόστιμο φαγητό με Δωδεκανησιακές ρίζες. Ψάρι φυσικά και όσπρια, στην περίπτωσή μας ρεβίθια, που θα απογειώσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πάμε λοιπόν με τα υλικά μας πρώτα:
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας, το pummaro με κομματάκια ντομάτας είναι μια καλή λύση
1 πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια ελιές κομμένες σε ροδέλες
500 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού σε κύβους
200 γρ. ρεβίθια
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
10 ml λευκό κρασί
Κι ας πάμε τώρα να ετοιμάσουμε το φαγητό μας. Τι θα χρειαστούμε ακόμα; Μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα και κέφι βέβαια. Κατ’ αρχάς ζεσταίνουμε το λάδι στη κατσαρόλα μας και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαλακώσουν. Μόλις γίνει αυτό, να ξανθίσουν δηλαδή τα κρεμμύδια, περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε περίπου 1 λεπτό να βράσουν. Τώρα σειρά έχει η σάλτσα ντομάτας. Την ρίχνουμε κι αυτή μέσα στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε ¾ φλιτζανιού νερό, τα ρεβίθια, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε γενναία. Το μείγμα τώρα πρέπει να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 – 15 λεπτά.
Το τέταρτο της ώρας έχει περάσει και η κουζίνα σίγουρα θα γέμισε με μαγευτικά αρώματα. Ώρα λοιπόν να προσθέσουμε και το ψάρι. Το αφήνουμε πάλι λίγη ώρα, υπολογίζουμε 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να δέσει (πήξει) η σάλτσα. Και τώρα σερβίρουμε: σε ένα πιάτο βάζουμε 2 φέτες τραγανό ψωμί, (ψήνουμε λίγο σε μια τοστιέρα, ειδικά αν δεν είναι φρέσκο) και πάνω τους τοποθετούμε το ψάρι. Το περιχύνουμε με λίγη σάλτσα με ρεβίθια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού…. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΛΟΙΠΟΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου