Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τι ωραία ιδέα! Σαγανάκι με γαρίδες και μπόλικο τυράκι, αχνιστό και λαχτάρα σκέτη. Ν’ αρχίσουμε;
Πρώτα απ’ όλα τα υλικά μας:
1. Γαρίδες (ολόκληρες νωπές ή κατεψυγμένες καθαρισμένες ουρές), περίπου 700 – 1000 γραμμάρια
2. Λάδι (ελαιόλαδο).
3. 2 πιπεριές (μια κόκκινη, μια πράσινη, για χρώμα στο πιάτο)
4. 2 σκελίδες σκόρδο
5. Πιπέρι
6. Αλάτι (χοντρό είναι πιο καλά)
7. Μουστάρδα
8. 1 ποτηράκι τσίπουρο
9. Μαϊντανός
10. Τυρί φέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο ειδών τυριά, όπως φέτα και γραβιέρα
11. 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
Πάμε λοιπόν τώρα για την ….. δημιουργία μας.
Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, καίμε σε δυνατή φωτιά λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που προηγουμένως το ψιλοκόψαμε σε ροδέλες, μέχρι να μαραθεί. Κόβουμε και τις πιπεριές, αυτές σε μικρά κυβάκια και μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, τις προσθέτουμε κι αυτές. Βάζουμε  το σκόρδο ολόκληρο χωρίς να το κόψουμε και την καυτερή πιπερίτσα. Αφού κατεβάσουμε λίγο την φωτιά, προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσουν (τηγανιστούν) για 2 λεπτά και σειρά τώρα έχει η μουστάρδα.
Ανακατεύουμε καλά το όλο μείγμα και το αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 3 λεπτά. Το τσίπουρο τώρα θα δώσει την Θεϊκή του γεύση. Ένα ποτηράκι …. Και ανακατεύουμε καλά και πάλι.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την φέτα (ή όποιο άλλο τυρί έχουμε), την οποία σπάσαμε προηγουμένως σε μικρά κομμάτια. Σε αυτό το σημείο δεν ανακατεύουμε καθόλου, αφήνουμε το τυρί να μαλακώσει μόνο του χωρίς την βία της σπάτουλας ή της κουτάλας! Ρίχνουμε λίγο ακόμα τσίπουρο!!!!!!!! Σε 3 λεπτά θα έχει πιεί τα περισσότερα ζουμιά …..
Σερβίρουμε…… αφού πασπαλίσουμε εκ νέου με μαϊντανό!!! Δεν αργούμε να φάμε γιατί το θέλουμε ζεστό. Το τσίπουρο ή το ουζάκι στο ένα χέρι και το πιρούνι στο άλλο. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν θα οδηγήσετε μετά, αρχίστε….. την πανδαισία της διασκέδασης. Για μουσική προτείνω νησιώτικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου