Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1. 3 – 4 ντομάτες πολτοποιημένες
2. 5 – 6 καλαμάρια
3. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4. ½ ποτήρι λευκό κρασί
5. 250 γραμ. ρύζι γλασέ
6. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
7. Ελαιόλαδο
8. Αλάτι
9. Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια από το καλαμάρι που είχαμε αφαιρέσει και ψιλοκόψει πριν. Μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε  το κρασί και την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον μισό μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό και σβήνουμε τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ. Προσθέτουμε ανάμεσα την υπόλοιπη γέμιση, το υπόλοιπο κρασί, την ντομάτα που αφήσαμε και τον μαϊντανό. Βάζουμε  αλάτι, πιπέρι, λάδι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 – 200 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου