Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1. 1 μεγάλη κουταλιά σούπας , ταραμά κόκκινο
2. 6 – 7  φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3. 1 ποτηράκι κρασιού , χυμό λεμονιού
4. 1 ξερό κρεμμύδι
5. 2 κουταλιές σούπας νερό
6. Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τον ταραμά και λίγο νερό (περίπου 3 κ. σ. ). Πολτοποιούμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στην συνέχεια βάζουμε την μισή ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη και στραγγισμένη, λίγο λάδι και λίγο λεμόνι. Πολτοποιούμε και πάλι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ψωμί, πάντα μουλιασμένο και στραγγισμένο, λάδι και λεμόνι ξανά. Κάποιοι προσθέτουν και λίγο λευκό ξίδι.
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόκκους πιπεριού.
Αντί για την κλασσική αυτή συνταγή, μπορούμε σαν πρώτη ύλη να χρησιμοποιήσουμε και :
1. 4 καλά βρασμένες πατάτες
2. 150 γραμμάρια λευκό ταραμά
3. 2-3 κρεμμύδια
4. Λάδι και λεμόνι
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μόνο που αντί για ψωμί, βάζουμε την λειωμένη πατάτα.
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου