Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΜΟΣΧΙΟΙ Η ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1. 5 μοσχιοί ή 1 μεγαλούτσικο χταπόδι περίπου 1 κιλό
2. αλάτι
3. πιπέρι σε κόκκο
4. 2 δαφνόφυλλα
5. 2 καρότα μεγάλα
6. 2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
7. 3 μεγάλα κρεμμύδια
8. 4 πιπεριές (διάφορα χρώματα)
9. 3 φρέσκιες μεγάλες ντομάτες
10. 2 σκελίδες σκόρδο
11. Ελαιόλαδο
12. Πελτέ 1 κ. σ. αδιάλυτος
13. 1 κ. σ. μέλι
14. Μπαλσάμικο ξίδι
15. 1 πακ. Κοφτό μακαρονάκι
16. Μαϊντανός (προαιρετικά)
17. Ψιλοτριμμένη φέτα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό , αλάτι και δύο ολόκληρα καρότα, βάζω τους τεμαχισμένους  μοσχιούς ή το τεμαχισμένο χταπόδι και προσθέτω τις πατάτες τα φύλλα δάφνης το πιπέρι και το 1 κρεμμύδι ολόκληρο. Βράζω 30 λεπτά. Ξαφρίζω, σουρώνω και κρατάω το ζουμί.
Ψιλοκόβω τις πιπεριές και τις σοτάρω με λίγο λάδι.
Τεμαχίζω σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες και 2 κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέτω το σκόρδο αλάτι πιπέρι, πελτέ, μέλι και μπαλσάμικο  και σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο  σε μεγάλο τηγάνι περίπου 3 λεπτά. Μόλις «δέσει» η σάλτσα, προσθέτω τις πιπεριές και τους μοσχιούς. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και το μακαρονάκι.
Η ώρα πέρασε. Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα λαχανικά που έμειναν αχρησιμοποίητα από το βράσιμο του χταποδιού ή των μοσχιών , μπορούμε ή να τα πολτοποιήσουμε και να κάνουμε σούπα (συνιστάται μια βελουτέ με κριθαράκι και κόκκινη ντομάτα) , ή να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια με μαγιονέζα μουστάρδα και πιπέρι και να σερβίρουμε κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου