Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
1. Κοτόπουλο σε φιλέτο. Στήθος ή μπούτι.
2. 2 κ. σ. κάρυ
3. 3 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
4. Ελαιόλαδο
5. Αλάτι
6. Πιπέρι
7. 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές λωρίδες
8. 2 πιπεριές κομμένες κι αυτές σε χοντρές λωρίδες
9. 2 σκελίδες σκόρδο
10. 2 κ. σ. πελτέ
11. Μαϊντανός
12. ½ φλιτζάνι νερό ή κρασί
13. 2 κ. γ. κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες και το βάζουμε στο τηγάνι. Υπενθυμίζω ότι το λάδι πρέπει να καίει . προσθέτουμε αμέσως και το μίγμα κάρυ και κύμινου. Δημιουργούμε δηλαδή πάνω στο κοτόπουλο μια βάση μπαχαρικών. Σοτάρουμε για 3 περίπου λεπτά και παρατηρούμε να δημιουργείται μια σκουρόχρωμη και πολύ ευωδιαστή κρούστα πάνω στο κρέας μας. Προσθέτουμε το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά τώρα στο μισό.
Σοτάρουμε και πάλι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και τον πελτέ (αδιάλυτο) με τον μαϊντανό. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά βάζουμε νερό ή κρασί λευκό. Σε 2 λεπτά το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ροζ σάλτσα. Σερβίρουμε με μείγμα σαλάτας.
ΣΑΛΑΤΑ
Κόβουμε την πιπεριά και 1 ξερό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες με λίγο λάδι, πελτέ αδιάλυτο και μαϊντανό. Το σερβίρουμε πάνω στο κοτόπουλο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου