Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΑΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΞΙΝΗ ΣΟΥΠΑ 
ΥΛΙΚΑ
1. 1 κουτί φρέσκο τόφου (Το Τόφου είναι ένα προϊόν από το γάλα της σόγιας. Κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Κίνα κ.α) και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία ή την αυστηρή χορτοφαγία
2. 4 αποξηραμένα μανιτάρια
3. 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
4. Ζαμπόν, λουκάνικο ή μπούτι από κοτόπουλο
5. 2 αυγά
6. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
7. Κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
8. 3 φλιτζάνια νερό (το καλύτερο είναι να έχετε διαλύσει ένα κύβο ζωμό κρεατικών)
9. 1 κ. σ. ξίδι ( και βαλσάμικο κάνει)
10. ½ ποτηράκι κρασί
11. Μαύρο πιπέρι
12. Αλάτι
13. 2 κ. γ. σησαμέλαιο
14. 1 κ. σ. σόγια αλμυρή (διαλυμένη σε λίγο νερό)
15. 2 κ. γ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
16. Αλεύρι 1 κ. σ. σε 2 ποτήρια νερό χλιαρό

Κόβουμε το τόφου, την κόκκινη πιπεριά, το ζαμπόν και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια. Ενυδατώνουμε τα’ αποξηραμένα μανιτάρια σε καθαρό νερό, (θερμοκρασία δωματίου) και τα κόβουμε κι αυτά σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα’ αυγά.
Σε μια κατσαρόλα ή σε γουόκ (όποιος έχει!), βράζουμε τον ζωμό (το νερό με τον διαλυμένο κύβο κρεατικών)
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τώρα θα βάλουμε τα κομμάτια τόφου, την σόγια το κρασί και αλατίζουμε. Μην ξεχνάμε ν’ ανακατεύουμε συνέχεια! Χτυπάμε τ’ αυγά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε πάλι αλλά σε πιο αργό ρυθμό. Μόλις ζεσταθεί καλά το μίγμα, προσθέτουμε και το διαλυμένο σε νερό αλεύρι. Τώρα ανακατεύουμε περιστασιακά. Μόλις η σούπα μας πήξει λίγο, σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το ξίδι, το πιπέρι και το σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε καλά
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ενώ γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου