Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1. 4 πατάτες μεγάλες
2. Αλάτι
3. Πιπέρι
4. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 3 φ. τ.
5. Cornflower περίπου 1 φ. τ.
6. Λάδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1. Σόγια
2. 3 – 4 σκελίδες σκόρδο
3. Λίγο τριμμένο τζίντζερ
4. 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλικομμένα
5. Μέλι 1 κ. σ.
6. 2 πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια
7. Λάδι
8. 1 κούπα νερό
9. Αλεύρι 1 κ. σ.
10. Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα, όχι πολύ λεπτές. Τις βράζουμε σε λίγο, αλλά πολύ αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αμέσως τις βάζουμε σε κρύο νερό. Σ’ ένα μπολ, βάζουμε το μισό αλεύρι με το cornflower, προσθέτουμε λίγο λάδι, περίπου 4 κουταλιές της σούπας και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τις πατάτες . Αναμειγνύουμε καλά. Ξαναβάζουμε αλεύρι , cornflower, λάδι και λίγο νερό, μόνο που αυτή τη φορά θέλουμε να είναι πιο ‘ νερουλό ‘ το μίγμα σαν χυλός και ξανά ανακατεύουμε τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν πολύ καλά με το μίγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και ανάβουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες για 2 – 4 λεπτά. Πρέπει να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Αν θελήσετε κι άλλο χρόνο γι αυτό μην διστάσετε. Τις βάζουμε σε χαρτοπετσέτα να τραβήξει τα πολλά λάδια.
Πάμε τώρα να φτιάξουμε την σάλτσα μας!
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι μας και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε 1 κούπα με νερό που έχουμε μέσα διαλύσει 1 κ. σ. αλεύρι και το αφήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και την πιπεριά. Αφού τα αφήνουμε για 1 λεπτό να σοταριστούν, ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε την σόγια, λίγο αλάτι, πιπέρι, το τζίντερ, πολύ λίγο σουσάμι και 1 κ. γ. μέλι. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά, να πάρουν στην επιφάνεια τους όλο το υλικό. Σερβίρουμε με σουσάμι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου