Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ
Φοβερό πράγμα οι αναμνήσεις. Πόσες φορές δεν θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον πάππο μου να λέει στην παλιά μου: «Άντε βρε Νικολέτα να έχεις την ευχή μου, κάνε εκείνο το φαγί με το κατσικάκι και το κριθαράκι!». Και βέβαια η γιαγιά δεν του έφερνε αντίρρηση. Ας δούμε λοιπόν πως το έκανε, χωρίς να πούμε για το κριθαράκι, αλλά μόνο για το κατσίκι. Έτσι κι αλλιώς μπορεί κανείς να το σερβίρει και με άλλους τρόπους, (πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια… κλπ).
Ας δούμε τι θέλουμε:
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κατσικάκι σπάλα
1 κρεμμύδι ξερό
50 γρ. βούτυρο
1 – 2 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη
1 ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο
Αλάτι – πιπέρι – λεμόνι
Για να δούμε τώρα την εκτέλεση. Η γιαγιά έπλενε το κρέας, ειδικά το αρνί και το κατσίκι, πολύ καλά. Το έκοβε σε μερίδες. Σε μια βαριά κατσαρόλα, τσιγάριζε με το βούτυρο τα κομμάτια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα αλατοπιπέρωνε. Προσέθετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα καθαρισμένα και κομμένα μόνο στα δυο. Μόλις μαραίνονταν και έπαιρναν χρώμα, τα έσβηνε με το κρασί. Χαμήλωνε την φωτιά κι άφηνε το κρέας να σιγοψήνεται. Μόλις πλησίαζε το τέλος, έριχνε, ακόμα θυμάμαι τα αρώματα, το λεμόνι και την ρίγανη. Αυτό ήταν, έτσι απλά και νόστιμα. Βέβαια του έφτιαχνε και το κριθαράκι του, αλλά για αυτό θα τα πούμε μια άλλη φορά. Καλή σας (μας) όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου