Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ – ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ - ΣΟΥΠΑ ΜΥΔΙΩΝ - ΑΛΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Για κάθε ένα κιλό μύδια:
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
3 πιπεριές (καλό θα ήταν να είναι πολύχρωμες για να δώσουν χρώμα στο πιάτο)
Μπαλσάμικο ξίδι
Ελαιόλαδο
1 πιπερίτσα καυτερή
Αλάτι – πιπέρι- ρίγανη
1 ποτηράκι τσίπουρο ή ούζο
Σκόρδο 2 σκελίδες



Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε κατά σειρά τις κομμένες σε ροδέλες ντομάτες, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τις πιπεριές κι αυτές κομμένες σε ροδέλες. Ανάβουμε σε δυνατή φωτιά το μάτι της κουζίνας και μαγειρεύουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, το λάδι και το μπαλσάμικο. Αλάτι ,πιπέρι και λίγη ρίγανη και το σκόρδο. Την καυτερή πιπεριά την προσθέτουμε χωρίς να την κόψουμε. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 3 περίπου (ανάλογα την ποσότητα των υλικών), λεπτά να βράσει το φαγητό μας. Ανοίγουμε και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, σβήνουμε με λίγο ούζο (αν θέλει κάποιος  μπορεί να βάλει τσίπουρο αντί για ούζο). Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, χωρίς να πετάξουμε το ζουμί που έβγαλαν τα μύδια (μυρίζει θάλασσα και ούζο!).
Στην ίδια κατσαρόλα που έχει το ζωμό των μυδιών, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, αρκετό αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια, (νούμερο 6 κατά προτίμηση), για 6-8 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τώρα πάμε στην σούπα που θα σερβίρουμε πρώτα, για να προετοιμάσουμε το στομάχι!
Στο νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, κρατάμε όσο απ’ αυτό θέλουμε, ρίχνουμε λίγο υλικό (κριθαράκι ή ότι άλλο θέλουμε), μια κουταλιά πολτό ντομάτας, (πελτέ). Αφήνουμε να βράσει λίγο. Προσθέτουμε 2 αυγά που πρώτα τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ (και τον κρόκο και το ασπράδι μαζί), και διαλυμένο σε ελάχιστο χλιαρό νερό  KORNFLOWER . ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα μας και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο λάχανο. Το λάχανο θα μπορούσαμε πρώτα να ψήσουμε σε ένα ταψάκι, μέχρι να πάρει χρώμα. 
Καλή σας όρεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου