Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015



ΑΥΓΑ BEGALLI ΑΛΛΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΥΛΙΚΑ
1. 6 αυγά
2. 2 φλιτζάνια αλεύρι
3. 1 κ.γ.  corn flower
4. 2 κ.σ. λάδι
5. 2 κ.σ.  λάδι για την σάλτσα
6. Αλάτι
7. Πιπέρι
8. 2 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
9. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
10. 2 κ.γ. σόγια
11. 2 κ.γ. τσίλι
12. 2 κ.σ. πελτέ
13. 1 κουτί μπύρα
14. 1-1½ κ.γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σήμερα αποφάσισα να κάνω κάτι ξεχωριστό αλλά όχι και πολύ δύσκολο φαγητό, που να αρέσει σε όλους μας. Τρία άτομα, νομίζω ότι έξη αυγά, δύο για τον καθένα, καλά είναι. Αυγά τηγανητά, αυγά βραστά, αυγά κοκκινιστά… ε, τα έχουν όλοι βαρεθεί πια. Αυγά Begalli όμως; Ή τουλάχιστον μια παραλλαγή τους; Φαίνεται καλή ιδέα. Ας αρχίσουμε λοιπόν την ιεροτελεστία του μαγειρέματος:
Μαγειρεύω συνήθως σε wok, αυτό το καταπληκτικό κινέζικο τηγάνι. Έβαλα λοιπόν νερό στο wok και μόλις άρχισε να κοχλάζει, έβαλα τα έξη αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά, περίπου για δέκα λεπτά. Τα έβαλα μετά σε κρύο νερό και τα ξεφλούδισα.
Στο wok τώρα έβαλα 2 κ.σ. λάδι και το άφησα να κάψει σε μεσαία όμως θερμοκρασία. Έριξα λίγο αλάτι και πασπάλισα τα αυγά με πιπέρι, τσίλι και λίγο corn flower. Τα έβαλα στο λάδι μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, μόνο και μόνο στερεοποιηθεί η λεπτή κρούστα. Σε ένα μπολ έφτιαξα ένα χυλό, τον κλασικό χυλό που χρησιμοποιούμε για τα κολοκυθάκια, ( 2 φ. αλεύρι, 1 κ.γ. αλάτι, 2 φ. μπύρα ή σόδα, λίγο πιπέρι), πρόσθεσα τσίλι και πέρασα από μέσα τα αυγά ολόκληρα. Μόλις τηγανίστηκαν απέκτησαν την γνωστή κρούστα. Το ίδιο επανελήφθη και για δεύτερη φορά. Δηλαδή ξανά στον χυλό τα ήδη τηγανισμένα αυγά και δεύτερη φορά τηγάνισμα. Η κρούστα τώρα έγινε πιο παχιά και πιο τραγανή.
Αφήνουμε στο wok λίγο μόνο λάδι (2 κ.σ.) και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες, αλάτι, πιπέρι, σόγια, τσίλι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον διαλυμένο σε λίγο νερό πελτέ, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Μόλις ικανοποιηθούμε από την πυκνότητα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε αργά. Αφήνουμε το μείγμα για άλλα 3 λεπτά στη φωτιά.
Χαράζουμε από την μια μεριά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην σάλτσα, με την χαραγμένη πλευρά τους προς τα κάτω. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και την υπόλοιπη σάλτσα την ρίχνουμε από πάνω.
Αυτό ήταν !!! Δύσκολο; Δεν νομίζω, νόστιμο όμως….!!!!
Βάλτε στο τραπέζι και μπόλικο ψωμί φρέσκο για την σάλτσα, μη λυπηθείτε την μπύρα …. Και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου